preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login
HIMNA ŠKOLE

IVAN MAŽURANIĆ

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

NAŠA DUBRAVA

IZDVOJENO

 

RODITELJI PRIČAJU PRIČE

POSJETITE...

      

HRABRI TELEFON

       

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 1. 2012.

Ukupno: 553925
Danas: 1

Osnovna škola Ivana Mažuranića

Javorinska 5, 10040 Zagreb

 

                                                              

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

 

Osnovna škola Ivana Mažuranića, Javorinska 5, je voditelj obrade osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („NN“ br. 42/18) dalje u tekstu: Škola.

 

Tko smo mi?

Osnovna škola Ivana Mažuranića je odgojno-obrazovna ustanova za obavljanje djelatnosti osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja. Sjedište škole je u Zagrebu, na adresi Javorinska 5, 10040 Zagreb, OIB: 08844695446.

Odgovorna osoba za zastupanje Škole je ravnatelj: Nikola Šandrk, prof.

Ostali kontakt podaci:

e-mail: ured@os-imazuranica-zg.skole.hr

tel: 01/2852082

 

Škola u okviru svoje odgojno-obrazovne djelatnosti obrađuje osobne podatke korisnika i potencijalnih korisnika (učenika, roditelja/skrbnika ili drugih zakonskih zastupnika i ostalih članova zajedničkog domaćinstva djece) koji u smislu Opće uredbe (EU) o zaštiti osobnih podataka imaju status ispitanika. U obradi osobnih podataka Škola posebnu pažnju posvećuje osiguranju privatnosti i zaštiti njihovih osobnih podataka na način da se obrađuju samo oni podaci koji su nužni za svrhu obrade te da isti nisu automatski, bez intervencije pojedinaca, dostupni neograničenim broju pojedinaca.

 

Ovom Politikom zaštite privatnosti, Škola ispitanicima pruža informaciju o svrsi i pravnoj osnovi obrade njihovih osobnih podataka, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka, razdobljima u kojima će osobni podaci biti pohranjeni, njihovim pravima te kontakt podacima službenika za zaštitu podataka.

 

Osnovna škola Ivana Mažuranića drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih učenika, njihovih roditelja/skrbnika odnosno zakonskih zastupnika,zaposlenika i posjetitelja:

  • ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno
  • osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno
  • nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo osobne podatke
  • osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja
  • ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje
  • osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA
  • osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

 

Kako i koje vaše podatke prikupljamo?

 a) Podaci koji se tiču učenika, roditelja/skrbnika odnosno zakonskih zastupnika učenika te zaposlenika škole

Škola osobne podatke učenika, roditelja/skrbnika odnosno zakonskih zastupnika roditelja i ostalih članova njihovog zajedničkog domaćinstva obrađuje na temelju različitih podzakonskih propisa i Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („NN“ br. 87/08  86/09, 92/10105/1090/115/1216/1286/12126/1294/13152/1407/1768/1898/19,
64/20)  u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, a u sljedeće svrhe:

  • za potrebe provedbe postupka upisa u školu i ispisa iz škole s vođenjem odgovarajuće evidencije i dokumentacije,
  • organizacija i izvođenje nastave i drugih oblika odgojno-obrazovnog rada s učenicima te vođenje odgovarajuće evidencije,
  • vrednovanje i ocjenjivanje učenika te vođenje evidencije o tome kao i o učeničkim postignućima,
  • poduzimanje pedagoških mjera i vođenje evidencije o njima,
  • vođenje propisane pedagoške i zdravstvene dokumentacije djece u Školi
  • organizacija predmetnih i razrednih ispita i vođenje evidencije o njima,
  • izdavanje javnih isprava i drugih potvrda,
  • upisivanje podataka o odgojno-obrazovnom radu u e-Maticu (voditelj obrade: MZO)
  • prikupljanje podataka potrebnih za izračun cijene prehrane.

 

Istovremeno Škola je voditelj obrade za osobne podatke kojima sama raspolaže, te pri tom prikuplja, obrađuje, pohranjuje osobne podatke: zaposlenika Škole, učenika Škole i njihovih nositelja roditeljske odgovornosti, članova Školskog odbora i Vijeća roditelja, kandidata koji sudjeluju u natječajnom postupku zapošljavanja, vanjskih suradnika, u skladu s načinima i rokovima određenima Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i podzakonskim propisima, te ih u određenim slučajevima i javno objavljuje na web stranicama Škole.

 

Osobni podaci naših učenika, uključujući i fotografije i audio i video zapise, prikupljeni u sklopu aktivnosti naše Škole u skladu sa Školskim kurikulumom i Godišnjim planom i programom rada Škole javno se objavljuju na našim školskim web stranicama i školskim stranicama na društvenim mrežama, temeljem prethodno dane privole nositelja roditeljske odgovornosti.

 

b) Video-nadzor

Škola koristi i sustav video nadzora u svrhe zaštite imovine i sigurnosti učenika, zaposlenika i posjetitelja naše Škole. Njime se nadzire isključivo prihvatljivi prostor unutar Škole, čiji su perimetri kamera označeni jasno vidljivim obavijestima. Snimke video nadzora pohranjuju se najduže jedan mjesec od dana nastanka.

 

c) Web stranica

Našu web stranicu možete koristiti stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka.

Naša web stranica sadrži veze na druge web stranice i stranice na društvenim mrežama, te se na njih ne odnosi naša Politika zaštite privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

 

Pravna osnova obrade:

Za podatke koje Škola prikuplja na temelju zakonskih i podzakonskih propisa i akata nije nužna izričita suglasnost ispitanika.

Upisom djeteta u Osnovnu školu Ivana Mažuranića smatra se da je ispitanik dao svoju suglasnost za obradu osobnih podataka. Škola će za obradu osobnih podataka tražiti izričitu suglasnost ispitanika samo u osnim slučajevima kada ne postoji neka druga pravna osnova za obradu podataka (npr. javnu objavu imena i prezimena djece, za fotografiranje i snimanje djece, za objavu fotografije djece na webu i dr.).

Naglašavamo kako ispitanik ima pravo u svakom trenutku povući danu privolu.

 

Primatelji osobnih podataka:

Škola osobne podatke ispitanika otkriva drugim pravnim i fizičkim osobama (primateljima) kada se radi o njegovoj zakonskoj obvezi, ugovorenoj obvezi i/ili legitimnom interesu primatelja te se po toj osnovi osobni podaci dostavljaju osnivaču te nadležnom ministarstvu i prosvjetnoj inspekciji temeljem njihovog zahtjeva.

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka u ime Škole na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka. Ti su poslovni suradnici obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Dio podataka razmjenjujemo i ustupamo temeljem zakonskih obveza tijelima javne vlasti poput Ministarstva znanosti i obrazovanja, CARNeta, i slično.

Davanje pristupa podacima drugim pravnim ili fizičkim osobama uvijek je ograničeno na mjeru nužnu za postizanje svrhe za koju su podaci prikupljeni te se provodi sukladno važećoj regulativi. Istovremeno vam jamčimo da u sklopu naših obrada osobnih podataka ne dolazi do njihovog prijenosa u treće zemlje izvan područja Europske unije.

 

Izvori podataka:

Škola osobne podatke prikuplja izravno od ispitanika odnosno zakonskih zastupnika djece, javnih registara te od trećih osoba (npr. druge Škole).

 

Razdoblje pohrane osobnih podataka:

Osobni podaci ispitanika pohranjuju se i čuvaju sukladno propisima i rokovima čuvanja propisanih Pravilima za upravljanje dokumentarnim gradivom Osnovne škole Ivana Mažuranića.

 

Prava ispitanika:

Škola poštuje prava ispitanika koja se sastoje u sljedećem:

  • pravo na informiranost (ispitanik ima pravo primati jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako se upotrebljavaju njegovi osobni podaci)
  • pravo pristupa (ispitanik ima pravo pristupiti svojim osobnim podacima koje je učinio dostupnima Školi)
  • pravo na ispravak (ispitanik ima pravo zatražiti ispravljanje osobnih podataka ako su neispravni ili nevažeći i/ili njihovo dopunjavanje ako su nepotpuni)
  • pravo na brisanje/pravo na zaborav (ispitanik u određenim situacijama ima pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje osobnih podataka s time da se ne radi o apsolutnom pravu jer Škola može imati pravne ili legitimne osnove za zadržavanje osobnih podataka)
  • pravo na prigovor (prigovor se može podnijeti izravno Školi preko službenika za zaštitu osobnih podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka)
  • pravo na povlačenje suglasnosti za obradu podataka temeljenu na suglasnosti u bilo kojem trenutku -pravo na prenosivost podataka (ispitanik ima pravo pomicati, kopirati ili prenositi podatke iz baze Škole u drugu bazu podataka, ali samo pod uvjetom da se radi o podacima koji se obrađuju temeljem ugovora ili suglasnosti i ako se obrada provodi automatiziranim putem)
  • pravo ograničenja (ispitanik ima pravo zatražiti ograničenje obrade podataka).

 

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je Škola prikupila o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje Škola ima o vama,
  • BRISANJA osobnih podataka koje je Škola prikupila o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane Škole,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane Škole, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje Škola ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

 

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni: osobnim dolaskom u tajništvo Škole prema rasporedu radnog vremena tajništva Škole objavljenog na našoj web stranici škole ili preporučenim pismom na adresu Osnovna škola Ivana Mažuranića, Javorinska 5, 10040 Zagreb. Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

 

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem čvrstom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice. Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće. Možete postaviti da vaš preglednik ne prihvaća kolačiće.

Naša web stranica ne prikuplja bilo koji od vaših osobnih podataka unutar kolačića jer ih ne koristimo.

 

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada Škola prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere koji osiguravaju najvišu razinu sigurnosti obrada podataka.

 

Kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka:

Svi ispitanici koji imaju pitanje ili nedoumice o tome kako se postupa s njihovim osobnim podacima i kako ih se upotrebljava ili bi htjeli ostvariti prethodno navedena prava, mogu se obratiti osobi imenovanoj službenikom za zaštitu podataka u Školi putem mail adrese: ured@os-imazuranica-zg.skole.hr.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Andreja Šćukanec, učiteljica razredne nastave.

 

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Adresa: Fra Grge Martića 14, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000, Fax: +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr, Web: http://www.azop.hr

 

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

 

Napomena:

Politika zaštite privatnosti jedan je od načina na koji se zakonski zastupnici učenika mogu informirati, putem web stranice ili oglasne ploče Škole, o svrsi i pravnoj osnovi obrade njihovih osobnih podataka (čl. 13 i 14. Opće uredbe o zaštiti podataka-obveza informiranje ispitanika).

RAVNATELJ ŠKOLE: ​Nikola Šandrk, prof.

preskoči na navigaciju