preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mrljek i Prljek
Autor: VALENTINA ĆORIĆ, 15. 11. 2020.

Učenici prvih razreda su tijekom prvih dva tjedna listopada 2020. povodom Mjeseca školskih knjižnica koji se obilježava tijekom cijelog listopada imali sa školskom knjižničarkom literarno-likovnu radionicu o osnovnoj higijeni „Mrljek i Prljek“.

Osim lekcije o higijeni učenici uz čitanje priča uče kako održati koncentraciju, lijepo se izražavati, lijepo slikati i lijepo pjevati.


Učenici prvih razreda su tijekom prvih dva tjedna listopada povodom Mjeseca školskih knjižnica imali sa školskom knjižničarkom literarno-likovnu radionicu o osnovnoj higijeni „Mrljek i Prljek“.

Naime, Mrljek i Prljek su najbolji prijatelji, dvije bakterijice koje strašno vole prljave uši, nokte, kosu i ruke. Uvijek se dobro zabavljaju kad su djeca neuredna, a zbog njih nastaju i svakojake bolesti. Učenici su naučili uz seriju slikovnica o Mrljeku i Prljeku da ne žele Mrljeka i Prljeka u svome društvu.

Učenici su naslikali su Mrljeka i Prljeka usred zabave na dlanovima, pod noktima i na prljavoj kosi, a najboljim smo radovima uredili oglasnu ploču.

Knjižničarka: Marija Gajski, prof. i dipl. bibl.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju