preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login

MITSKA BIĆA U HRVATSKOJ KNJIŽEVNOSTI / eTwinning projekt DODIRUJEMO MOTIVE I BAJKE KULTURNE BAŠTINE
Kristina Repek / datum: 7. 6. 2022. 09:08

Projekti u školskoj godini 2021./2022.

Svi projekti koji su navedeni u nastavku imaju za cilj razvoj kritičkog mišljenja i stava te stvaranje čitateljskog ukusa kod učenika. Uz istraživanje i kreativne aktivnosti potičemo učenike na čitanje s razumijevanjem. Na taj način učenici razvijaju svoje sposobnosti učenja, timskog rada i socijalnih vještina koje ostaju učenicima u navici za cijeli život.

eTwinning Projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 202. zapravo su objedinjene sve aktivnosti tijekom Godine čitanja, uključujući i raznovrsne projekte koje potiču čitanje i kritičko mišljenje. Većina dolje navedenih projekata su projekti poticanja čitanja.


[OPŠIRNIJE]Prezentacija
Valentina Ćorić / datum: 23. 2. 2022. 19:16

Prezentaciju pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Legende Jadranske obale obrađene u petom i šestom razredu
Valentina Ćorić / datum: 16. 1. 2022. 01:20

[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GODINI ČITANJA 2021.
Valentina Ćorić / datum: 20. 12. 2021. 22:32

(15. listopada – 15. studeni 2021.)

Tema ostvarena u našoj školi je „Mitska bića u hrvatskoj književnosti“. Taj je edukativni program proveden u razrednoj i predmetnoj nastavi u suradnji sa školskom knjižničarkom.

Učenici su upoznali mitska bića iz slavenskih mitova i legendi, čitali djela hrvatske književnosti u kojima se nalaze mitska bića te ih prepoznavali u djelima Ivane Brlić Mažuranić.

Učenici su se kreativno izražavali literarno, dramski i likovno.

Učenici prvih i drugih razreda su pak čitali „Prašnjavka“ Želimira Hercigonje i „Mala kućna čudovišta! Stanislava Marjanovića i tako upoznali i bića modernih mitova.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt MITOVI I LEGENDE
Valentina Ćorić / datum: 20. 12. 2021. 22:31

Svrha projekta je istražiti okruženje u kojem živimo na način da učimo legende i mitove našeg kraja, Upoznati se s kulturom svog kraja, kao i kulturom drugih regija iz kojih dolaze partnerske škole. Rezultate istraživanja predstavljamo na koji god način po (video, plakat, webinar, govor).

Učenici će moći: definirati korake istraživačkog rada, opisati i naučiti što se podrazumijeva pod pojmovima legende i mitovi, dijeliti informacije o legendama i mitovima svoje regije, komunicirati i surađivati s drugim sudionicima i njihovim okruženjem, razvijati vještine kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, razvijati istraživačke vještine.

Učenici će razvijati: osjećaj odgovornosti, kreativno razmišljanje, kritičko mišljenje, istraživački rad, kulturnu svijest, građanski odgoj, informacijsku pismenost, komunikacijske vještine i kreativni rad.

Učenici će istražiti informacije za svoj rad, osmisliti kako predstaviti rad i napraviti prezentaciju. Broj legendi i mitova po školi nije ograničen. Što više to bolje.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju