preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login

PROJEKTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA
Autor: Administrator , 20. 2. 2020.

Tijekom školske godine 2019./2020. provodi se projekt „Naša mala knjižnica“ u 4.b razredu s učiteljicom Nadom Ban i školskom knjižničarkom Marijom Gajski u suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika koja je projekt i osmislila.

Osnovna namjena projekta usmjerena je na stalno povećanje i razvoj publike među djecom, kako bismo u budućnosti dobili publiku koja će biti spremna kritički čitati književna djela i upotrijebiti svoje znanje za istraživačko učenje.

U projektu sudjeluje sedam zemalja Europske unije. Zemlja partner ove godine je Slovenija. Učenici čitaju knjige koje su napisali i ilustrirali mladi slovenski književnici i ilustratori, provode literarne, dramske, likovne i druge kreativne aktivnosti i uče o Sloveniji iz enciklopedija i žive riječi (gost predavač o Sloveniji).

Škola je kupila paket knjiga - naslova koje je Ibis grafika odabrala kao vrijedna djela čije su autori i ilustratori zaslužili dodatnu međunarodnu promociju. Uz svaki kupljeni paket na poklon je dobila i kreativne knjižice s idejama za provođenje programa.

Jedna od nagrada za sudjelovanje u projektu bit će gostovanje autora u nekoliko škola i vrtića. Kako bi ipak osigurali što većem broju djece da vide autore djela koja čitaju, izdavač Ibis grafika će pokušati organizirati zajedničko druženje za zainteresirane pojedine škole.

Ciljevi projekta:

  1. Poticanje čitanja i razvijanje ljubavi prema pisanoj riječi
  2. Promoviranje vrhunskih književnih djela hrvatskih i stranih autora koja prate ilustracije izrađene prema najvišim umjetničkim standardima
  3. Pristupačnost kvalitetnih knjiga stranih autora na hrvatskom jeziku našim čitateljima
  4. Uvažavanje različitosti  i solidarnosti kao temeljne vrijednosti u zajednici
  5. Suradnja učitelja/knjižničara, roditelja i učenika
  6. Uključivanje roditelja u školsku zajednicu

 

Učiteljica Nada Ban

Školska knjižničarka Marija Gajski


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju