preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login

TABLETI

 

VAŽNO! INSTALIRANJE APLIKACIJA NA TABLET

Aplikacije na tabletima se instaliraju putem udaljenog upravljanja, a instalira ih administrator u školi. Učenicima je onemogućeno instaliranje aplikacija na tablete prema pravilima postavljenima od strane CARNeta.

Na sve tablete su poslane aplikacije potrebne za obrazovni proces i online  nastavu.

Ukoliko na tabletu nema aplikacija (Teams, Mozaweb, IZZI, e-sfera i sl.) potrebno je uključiti tablet, povezati ga na wi-fi mrežu (ili na mobilne podatke pomoću SIM kartice) i ostaviti tako uključeno i povezano par sati. Za instalaciju svih aplikacija na pojedini tablet je potrebno vremena.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme Škola za život – faza II (CKR II) sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda nabavilo tablete za učenike prvih, petih i sedmih razreda u školskoj godini 2019./2020. 

Za učenike petih i sedmih razreda planirano je individualno korištenje tableta te ih učenici mogu koristiti i u školi i kod kuće. Tableti koji su planirani za učenike nižih razreda u pravilu ostaju u školi. 

Upute za uporabu s&t tableta Škola za život

Jamstveni list – tableti 

Upute za podešavanje SIM kartica

 

Tableti će se najčešće spajati na bežičnu mrežu, ali svaki ima mogućnost korištenja SIM kartica koje vam dostavljaju teleoperateri. Uz dostavljene SIM kartice teleoperateri dostavljaju i detaljnije opise svojih ponuda, koje između ostalog uključuju:

  • 2,5 GB podatkovnog prometa mjesečno tijekom 12 mjeseci bez naplate
  • Pristup bez naplate omogućen je internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u obrazovnoj reformi

Za korištenje navedenih mogućnosti korisnik mora imati jedinstveni elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr, a koje dobiva u školi.

preskoči na navigaciju