preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login

Beethovenijada

Projekt Beethovenijada provodit će se u  povodom obilježavanja 250 godina od rođenja Ludwiga van Beethovena.

U sklopu projekta učenici će upoznati život i djelo Ludwiga van Beethovena, razviti pozitivne stavove o umjetničkoj glazbi i steći naviku odlaska na koncerte i druga kulturna događanja.   

Na mnogim radionicama u sklopu nastave i projektnih dana učenici će moći proširiti znanje o glazbenoj umjetnosti te primijeniti stečene spoznaje na redovnoj nastavi. Naučit će  kritički promišljati i komentirati umjetnost i procijeniti umjetničku vrijednost nekog djela.

Projekt će se provoditi tijekom šk.god. 2019./ 2020. i u prvom polugodištu 2020./2021. U tom razdoblju učenici će posjetiti koncert na kojem će se izvesti Beethovenove skladbe te tako upoznati umjetnost u autentičnom okruženju. Na nastavi Glazbene kulture i na pjevačkom zboru izvodit će se Beethovenov djela ( pjevanjem i sviranjem). Na satovima ostalih predmeta te na izvannastavnim aktivnostima istraživat će se  povijesno i umjetničko okruženje, utjecaj glazbe na živa bića, fizikalna svojstava zvuka, povezanost glazbe i riječi (njemački jezik). Upoznat će se  osnova znakovnog jezika gluhih. Tijekom godine moguće je organizirati i gostovanje nekog glazbenika u školi. Proučavat će se izvori  informacija i izraditi bilten na zadanu temu. Učenici će se likovno izražavati na glazbeni poticaj i slikati portret glazbenika. Održat će se više glazbenih i kreativnih radionica te glazbenih kvizova.

U projekt će biti uključeni svi učenici škole, učiteljice razredne i predmetne nastave i knjižničarka.

 

Voditeljica projekta:

Andreja Šnajder Jurković, prof.

250 godina od rođenja slavnog skladatelja Ludviog van Beethowena
Valentina Ćorić / datum: 16. 11. 2020. 00:09

U tjednu od 12. do 16 listopada 2020. učenici trećih razreda imali su glazbenu radionicu povodom 250 godina od rođenja slavnog skladatelja Ludviog van Beethowena. Tijekom radionice su učili o njegovu životu i djelu.

Učenici su upoznali najpoznatija djela i pjevali Europsku himnu „Odu radosti“ koju je napisao Fridriech Shiller, a skladao Ludvig van Beethowen.

Učenicima se radionica svidjela, pa su zaželjeli imati još radionica o tom slavnom pijanistu i skladatelju.

 

Knjižničarka:                 

Marija Gajski, prof. i dipl. bibl.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju