preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login

Dokumenti

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.vijesti
SURADNJA SA ŠKOLSKOM KNJIŽNICOM
Kristina Repek / datum: 10. 6. 2022. 08:34

Tijekom školske godine 2021./22. učenici 4.a sudjelovali su u nizu projekata koje je osmislila i provela profesorica Marija Gajski. Projekti su bili raznovrsni i svi redom djeci zanimljivi zbog izvrsne pripremljenosti naše knjižničarke.


[OPŠIRNIJE]ISTRAŽIVANJE O ČITALAČKIM NAVIKAMA UČENIKA I DJELATNIKA ŠKOLE (Noć knjige 2022.)
Kristina Repek / datum: 2. 6. 2022. 09:13

Povodom manifestacije Noć knjige provele smo istraživanja na školskoj razini o čitalačkim navikama učenika i djelatnika škole.

Ankete su objavljene u Google Formsima, anketna su pitanja prilagođena učenicima razredne nastave (mini anketa), predmetne nastave (midi anketa i djelatnicima škole (maxi anketa).

Za učenike predmetne nastave bila jei osigurana mogućnost ispunjavanja ankete u predvorju škole. Tableti su bili dostupni za ispunjavanje tijekom odmora, učenici su za svrhu ispunjavanja ankete smjeli koristiti mobitele na satu, učitelje informatike smo zamolile da odvoje par minuta na satu Informatike kako bi i preostali učenici mogli ispuniti ankete ako to nisu uspjeli u predvorju škole. Za ispunjavanje ankete trebalo je oko 5 minuta.

U ponovljenom istraživanju vidjet ćemo trend čitateljskih navika. Anketa nije bila obavezna, bila je anonimna, a nama je bilo drago vidjeti da je odaziv bio velik jer je time i točnost rezultata veća.

Učenici prvih razreda nisu bili uključeni u anketu jer nisu još naučili ni sva slova.

Anketu su provodile uz pomoć učiteljica razredne nastave i učiteljica Informatike učiteljica Hrvatskog jezika Antonija Jelavić Bednjanec i školska knjižničarka Marija Gajski.

 


[OPŠIRNIJE]SUPROTNI DAN
Kristina Repek / datum: 7. 2. 2022. 09:15

SUPROTNI DAN

Obilježava se svake godine svakog 25. siječnja.

Nacionalni dan suprotnosti budi pobunjenika koji čući u vama! Ovaj dan vam daje mnoge mogućnosti da se zabavite i nasmijete sve govoreći suprotno od onoga što biste obično rekli. Dan u kojem možete preskočiti svoju dnevnu rutinu i učiniti da stvari krenu vrhunski uz dobru zabavu. Za proslavu ovog dana moguće je organizirati razne aktivnosti i događanja kako bi se zabavili.

Studije pokazuju da će smijeh može pomoći u snižavanju razine hormona stresa kortizola. Također, smijeh uzrokuje oslobađanje endorfina koji pomažu u kontroli boli. Zato se pripremite za dan bez boli i stresa!

Glavni cilj ovog dana je zabaviti se govoreći i radeći stvari upravo suprotno od onoga što mislite. To je dan na koji možete prigrliti unutarnjeg šaljivdžiju u sebi i igrati humoristične trikove na ljudima.

Ovaj dan vam također omogućuje da kažete stvari koje ste oduvijek željeli reći, ali nikada niste. Na ovaj dan možete nositi svoju odjeću obrnuto ili otići reći svom šefu koliko ga volite i beskrajno cijeniti njegov istančani humor!

Dan suprotnog dana zabavna je ideja za temu koja se temelji na djeci u vašoj učionici.

Službeni Suprotni dan je 25. siječnja, ali možete ga proslaviti samo iz zabave bilo koji dan, makar za nagradu učenicima na dobrom ponašanju i učenju.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju