preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Mažuranića Zagreb

Login

Projekt: Voda - izvor i nositeljica života

            Ove godine pokrenut je školski projekt „Voda – izvor i nositeljica života“. Tijekom godine u integriranoj nastavi učenici će se baviti temom vode pomoću integriranih nastavnih tema i u okviru različitih nastavnih predmeta. Tematski pristup pomaže razvoju duha zajedništva kod učenika i nastavni plan čini primjerenim. Učenici uče na vlastitom iskustvu, razvijaju samopouzdanje i samopoštovanje, te osjećaj vlastite odgovornosti.

 

Svrha projekta je poticanje ljubavi prema prirodi, skladu i očuvanju, razvijanje i poticanje znatiželje učenika, uređivanje okoliša škole i poticanje suradnju učenika.

 

Ciljevi ovog projekta:

 

  • Upoznavanje učenika sa stvarnim problemima vode, ponajprije u vlastitom okruženju
  • Objašnjenje učenicima stvarne vrijednosti voda
  • Poticanje svijesti o očuvanju pitke vode (voda kao najzdravije i najvažnije piće, zdravstveno ispravna voda)
  • Osobna higijena i higijena okoline
  • Poticanje razvijanja kritičnosti učenika prema pojedinim (ne)održivim postupcima ljudi prema vodama
  • Poticanje uključivanja i približavanja učenicima integriranih aspekata održivosti voda (ekoloških, ekonomskih, zdravstvenih, kulturnih, socijalnih i drugih aspekata)
  • Poticanje učenike na aktivne i primjerene aktivnosti i akcije u pogledu voda na reciklažu
  • Proučavanje sastava i svojstva vode na prirodi, biologiji, kemiji i fizici
  • Proučavanje životnih zajednica mora i kopnenih voda

 

Nadamo se da će avantura ovog projekta učenicima biti zanimljiva.

 

 

Vaše voditeljice projekta: Ema Kamgang Keder i Marija Gajski

Svjetski dan vode
Valentina Ćorić / datum: 8. 4. 2021. 15:40

Ususret Svjetskom danu voda koji se obilježava 22. ožujka, u našoj je školi u sklopu projekta "Voda - izvor i nositeljica života" održan Projektni tjedan u razdoblju 15. - 19. ožujka. Tijekom tog tjedna učenici razredne i predmetne nastave provukli su temu Voda kroz brojne predmete, a od radova koje su izradili na radionicama napravili smo školsku izložbu.

Za sve vas koji niste mogli vidjeti našu izložbu uživo, u ovoj e-knjizi vodimo vas kroz virtualnu izložbu radova učenika naše škole izrađenih u projektu "Voda - izvor i nositeljica života". Detaljne opise radionica možete pronaći na mrežnoj stranici školske knjižnice  "Mala knjižnica".

Voda- izvor i nositeljica života

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT „VODA“ - RADIONICA „KAPLJICA VODE“
Valentina Ćorić / datum: 15. 11. 2020. 23:37

            Učenici 1.b su 13. listopada 2020. u sklopu projekta „Voda – izvor i nositeljica života“ imali malu likovnu radionicu u kojoj su izrađivali od papira kapljice vode. Uz pjesmu „Ovako se ruke miju“ učili su se higijeni i lijepom ponašanju u školi. Kako je to izgledalo, pogledajte pod OPŠIRNIJE.

 

Knjižničarka:                 

Marija Gajski, prof. i dipl. bibl.


[OPŠIRNIJE]Mrljek i Prljek
Valentina Ćorić / datum: 15. 11. 2020. 16:49

Učenici prvih razreda su tijekom prvih dva tjedna listopada 2020. povodom Mjeseca školskih knjižnica koji se obilježava tijekom cijelog listopada imali sa školskom knjižničarkom literarno-likovnu radionicu o osnovnoj higijeni „Mrljek i Prljek“.

Osim lekcije o higijeni učenici uz čitanje priča uče kako održati koncentraciju, lijepo se izražavati, lijepo slikati i lijepo pjevati.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju